Regnet smattrar på fönstret ... granen är klädd och
tomtenissarna fått sin plats. Doftar gott från köket.
Provar ett nytt recept av min favorit ` Leif Mannerström `
Här kommer receptet ;
Löjromsgravad strömming ;
400 g strömming filè
Lag
½ dl ättisksprit 12 %
4 dl vatten
1 msk salt
2 msk strösocker
Sås
3-4 charlottenlök
1 dl löjrom
2 dl gräddfil
4 msk majonäs
2-3 droppar worchestersås
2 msk torr sherry
några droppar saft av citron
salt och peppar
Till garnering
löjrom
gräslök
rödlök
Gör så här:
Dag 1. Dra av skinnet på strömmingen.
Rör ihop till lagen i en bunke.
Vänd ner strömmingen stå kallt i 12 timmar.
Dag 2. Hacka löken. Blanda med de övriga ingredienserna
till marinaden. Låt strömmingen rinna av. Torka med
hushållspapper och lägg den i marinaden.
Vänd några ggr så att marinaden täcker fileèrna.
Låt stå 1 dygn i kylen.
Har provsmakat... smakar Mmmm kommer att bli en
favorit på Julafton ....
Trevlig Advent / Kram Chris
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar